PREDNOSTI

Skrb za okolje je v današnjem času izrednega pomena. Termična metoda zatiranja plevela je tu pred vsemi. Pronicanje herbicidov v podtalnico, pomori koristnih živali, ki jim krčimo njihov življenjski prostor, zastrupitve ljudi, ki se pojavijo pri uporabi fitofarmacevtskih sredstev, vse to mora postati preteklost.

Človek, ki zatira plevel s termično metodo ni izpostavljen nobenim škodljivim vplivom, ne potrebuje nobenih posebnih zaščitnih sredstev. Živali, ki letajo iz cveta na cvet, niso izpostavljene nevarnosti zastrupitve. Z žganjem zatiramo tudi zajedalce in škodljivce, ki so na steblu rastline. Odmrli plevel predstavlja gnojilo rastlinam, ki jih gojimo. Cenovna primerjava uporabe nekaterih škropiv in uporaba plina pri termični metodi, se v zadnjem času obrača v korist plina.

PREVERJANJE UČINKOVITOSTI ŽGANJA PLEVELA

S prsti stisnemo rastlino in v primeru, da se pozna prstni odtis na listu, pomeni, da je namen dosežen. Rastlina bo ovenela in če je prizadeta površina dovolj velika, bo tudi povsem odmrla. Če je rastlina le delno oplazena s plamenom, bo v rasti zaostala in si šele s časom opomogla.
Preverjanje Po preverjanju

KONTAKTNI PODATKI

Mobilis d.o.o.
Turje 17
1430 Dol pri Hrastniku
Slovenija, EU

T: +386 (0)3 564 87 93
F: +386 (0)3 564 87 93
M: +386 (0)41 68 28 62
E: info@ecobrena.si

Več podatkov...

NAŠ PARTNER

PROFIL Jože Lenart s.p.